Umaii

FAQ

Lief zijn voor je Umaii

rond1

Ondanks hun dikke wassen wand, blijven onze witte UMAII kaarsen breekbaar. Pak ze dus steeds beide handen vast wanneer je ze wil verplaatsen of optillen.

Volle kaarsen laat je best eerst 4 tot 5 uur op een windvrije plaats branden. Dit om ervoor te zorgen dat je een mooi smeltingsproces krijgt en dat de kaars optimaal brandt.

Plaats je kaarsen niet te dicht bij een warmtebron zoals een terrasverwarmer of een vuurkorf. Dit om te vermijden dat ze zouden smelten (vanaf 60 graden Celsius)
UMAII kaarsen smelten of vervormen niet in de zon.

Blaas de kaars voorzichtig uit of doof ze met een snuffer (kaarsendover). Bij de  grote kaarsen raden we aan om de kaars te doven met een lepeltje kaarsvet. Dit zorgt ervoor dat de kaars de volgende keer makkelijker aangaat.

Knip de lont af en toe bij met een kaarsensnuiter of breek van de koude lont een stukje af zodat deze nooit langer dan 1 cm is. Ook onze houten wieken mogen erg kort zijn, 1 mm is reeds voldoende voor een mooie volle vlam.

Onze UMAII-kaarsen kunnen tegen een stootje. Ze buigen of smelten niet in een warme omgeving, zijn bestand tegen wind en zijn grotendeels roest- en drupvrij. Toch raden wij aan om ervoor te zorgen dat ze bij langere periodes van regen en wind droog staan. Voor de grotere exemplaren zijn hiervoor beschermhoezen beschikbaar.

Eventuele vlekken kan je verwijderen met een vochtige doek en een niet-agressief schoonmaakmiddel. Krassen verwijder je best voorzichtig met een zacht schuursponsje.

De UMAII-kaarsen zijn 100% ecologisch en bestaan hoofdzakelijk uit plantaardige stearine. Ook zijn ze vrij van toegevoegde chemicaliën (paraffine) en dierlijke vetten. Door het gebruik van plantaardige, ecologische was, kan je UMAII-kaars tegen hoge temperaturen.

De katoenen wieken van de buitenkaarsen zorgen voor een langere brandduur hebt en dat de kaars goed bestand is tegen wind. De houten wieken zorgen voor een mooie, brede vlam.

De zuilen zijn gemaakt van staal. Onder de zuil bevinden zich vier dopjes uit kunststof om zowel de kaars als de ondergrond te beschermen. Plaats de zuilen altijd op een stevige, stabiele ondergrond.

Als je ervoor kiest om de kaarsen op een ander zuil te plaatsen, zorg er dan voor dat de kaars niet rechtstreeks op de metalen plaat staat. Onze zuilen hebben namelijk een dikte van drie millimeter. Dikkere platen worden heter en daardoor ontstaat het risico dat de bodem van de kaars week wordt.

Bij levering zijn de cortenstaal zuilen nog niet ‘uitgeroest’, dit proces kan nog enkele weken tot maanden duren. 

Hoewel de patina permanent is, kan het dat er in de eerste maanden, onder invloed van bijvoorbeeld regen, wat roest afgeeft. Zorg er dus voor dat de zuil op een ondergrond staat die vuil mag worden. 

Cortenstaal is niet bestand tegen natte bladeren. Deze vertragen het opdrogen en zorgen er zo voor dat corrosie plaatselijk versneld wordt. 

Het cortenstaal sneller laten roesten? Dat kan. Hiervoor meng je drie grote eetlepels zout in tien liter warm water. Deze zoutoplossing giet je nadien royaal over de zuil heen. Het spreekt voor zich dat de zuil dan enige tijd op een ondergrond die vuil mag worden zal moeten kunnen blijven staan. 

Bij de holle UMAII-kaars zal je steeds kaars in een glaasje ontvangen dat je in de holle kaars kan zetten. Wanneer dit opgebrand is kan je ofwel een volledig nieuw glaasje met kaars bestellen, ofwel enkel een navulling voor het glaasje..

Als je een gewone paraffine-kaars in de holle UMAII-kaars laat branden, zal je merken dat er veel minder kaarslicht zichtbaar is door de wand. Bovendien zou het jammer zijn als je de natuurlijke UMAII-kaarsen zou mengen met paraffine-kaarsen.

Eerst en vooral is het belangrijk dat je kaars steeds op een stabiele ondergrond staat. Zorg ervoor dat je de kaars niet laat branden op of in objecten die gemakkelijk vuur vatten. Zet je UMAII-kaars steeds buiten het bereik van kinderen en huisdieren. 

Opgelet: het niet volgen van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen kan leiden tot brand en lichamelijk letsel.

Na ontvangst van je bestelling, heb je veertien dagen de tijd om je producten terug te sturen. Belangrijk is wel dat deze ongeopend zijn, niet gebruikt werden en in hun originele verpakking zitten. De verzendkosten van de retourzending zijn voor eigen rekening. Zodra de producten terug bij ons binnen zijn, wordt de terugbetaling geregeld. Geef via je account aan dat je de producten wenst terug te sturen via accountpagina > bestellingen > acties > annuleren.

Om je metalen bowl te laten bijvullen, plaats je eerst een order via de webshop. Zo kan je een verzenddocument afdrukken. Verpak de bowl goed en voeg het verzenddocument er bij. Stuur alles naar het opgegeven adres. Wij zorgen voor de rest.

Cédric Pascal Photography