Umaii

FAQ

Lief zijn voor je Umaii

20211031_224831

De UMAII-kaarsen zijn 100% ecologisch en bestaan hoofdzakelijk uit plantaardige stearine. Ook zijn ze vrij van toegevoegde chemicaliën (paraffine) en dierlijke vetten. Door het gebruik van plantaardige, ecologische was, kan je UMAII-kaars tegen hoge temperaturen.

We hebben heel bewust gekozen om geen paraffine te gebruiken. Paraffine is een soort vet dat wordt gemaakt van aardolie / minerale olie. Hier gaat nog een flinke bewerking aan vooraf, waardoor het niet echt als ‘natuurlijk’ gezien kan worden. Veel kaarsen op basis van paraffine bevatten immers stoffen die mogelijk kankerverwekkend zijn of die astma, eczema en ander onheil kunnen veroorzaken. Dat blijkt uit een rapport van de American Chemical Society (ACS). Ook kaarsen op basis van natuurlijke was werden door hen getest.  Daar werden na verbanding geen gifstoffen bij aangetroffen.

Umaii is één van de enige kaarsenproducenten die olijfwas kan aankopen. Na de productie van olijfolie worden de restanten gebruikt in de cosmetica-industrie of de dierenvoeding. Slechts een heel beperkte hoeveelheid wordt omgezet naar kaarsenwas.

Onze olijfwas is een Europees product, smelt niet in de zon, en zorgt voor kaarsen met een superlange brandduur.

We hebben heel bewust gekozen om geen geuren aan onze kaarsen toe te voegen. Om voldoende te kunnen geuren zijn de meeste geurstoffen chemisch. Of, als het natuurlijke parfums zijn, wordt het gebruik ervan onbetaalbaar voor het formaat van onze kaarsen.

Volle kaarsen laat je best eerst minstens 2 uur op een windvrije plaats branden. Dit om ervoor te zorgen dat je een mooi smeltingsproces krijgt en dat de kaars optimaal brandt.

Plaats je kaarsen niet te dicht bij een warmtebron. Dit om te vermijden dat ze zouden smelten (vanaf 60 graden Celsius)
UMAII kaarsen smelten of vervormen niet in de zon.

Blaas de kaars voorzichtig uit of doof ze met een snuffer (kaarsendover). Bij de  grote kaarsen raden we aan om de kaars te doven met een lepeltje kaarsvet. Dit zorgt ervoor dat de kaars de volgende keer makkelijker aangaat.

Eerst en vooral is het belangrijk dat je kaars steeds op een stabiele ondergrond staat. Zorg ervoor dat je de kaars niet laat branden op of in objecten die gemakkelijk vuur vatten. Zet je UMAII-kaars steeds buiten het bereik van kinderen en huisdieren. 

Opgelet: het niet volgen van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen kan leiden tot brand en lichamelijk letsel.

Knip de lont af en toe bij met een kaarsensnuiter of breek van de koude lont een stukje af zodat deze nooit langer dan 1 cm is. Ook onze houten wieken mogen erg kort zijn, 1 mm is reeds voldoende voor een mooie volle vlam.

We hebben bewust gekozen om potten van gerecycleerd metaal te ontwerpen en te gebruiken. Alweer nèt iets anders. Omdat we enkel gerecycleerd metaal gebruiken is geen enkele kleur gelijk. Onze potten zijn perfect herbruikbaar én navulbaar.

Je metalen bowl kan je nu zelf bijvullen. Plaats eerst een order via de webshop. Hoe je de bowls opnieuw kan vullen vind je handleiding op de achterzijde van de verpakking of kan je in ons filmpje bekijken.

Nu kan je weer helemaal van je UMAII kaars genieten.

Mijn houten wiek brandt sneller of trager dan de andere. Wat kan ik hier aan doen?

Nèt omdat we alles puur natuur houden, hebben we niet in de hand of de houten wiek van een snel of traag brandend stuk hout komt.

Als de wiek té snel brandt en ze ‘verdrinkt’ in de was, dan kan u de bowl eventueel een beetje schuin zetten zodat de was kan weglopen. U kan ze ook uitblazen en de wiek nadien vrijmaken. Meestal brandt de wiek nadien gewoon mee op hetzelfde tempo als de andere. Eventueel een tweede keer herhalen. Het komt in elk geval altijd goed. Onze kaarsen zijn immers perfect imperfect, net zoals de natuur.

Eventuele vlekken kan je verwijderen met een vochtige doek en een niet-agressief schoonmaakmiddel. Krassen verwijder je best voorzichtig met een zacht schuursponsje.

Bij levering zijn de cortenstaal zuilen nog niet ‘uitgeroest’, dit proces kan nog enkele weken tot maanden duren. 

Hoewel de patina permanent is, kan het dat er in de eerste maanden, onder invloed van bijvoorbeeld regen, wat roest afgeeft. Zorg er dus voor dat de zuil op een ondergrond staat die vuil mag worden. 

Cortenstaal is niet bestand tegen natte bladeren. Deze vertragen het opdrogen en zorgen er zo voor dat corrosie plaatselijk versneld wordt. 

Het cortenstaal sneller laten roesten? Dat kan. Hiervoor meng je drie grote eetlepels zout in tien liter warm water. Deze zoutoplossing giet je nadien royaal over de zuil heen. Het spreekt voor zich dat de zuil dan enige tijd op een ondergrond die vuil mag worden zal moeten kunnen blijven staan. 

Na ontvangst van je bestelling, heb je veertien dagen de tijd om je producten terug te sturen. Belangrijk is wel dat deze ongeopend zijn, niet gebruikt werden en in hun originele verpakking zitten. De verzendkosten van de retourzending zijn voor eigen rekening. Zodra de producten terug bij ons binnen zijn, wordt de terugbetaling geregeld. Geef via je account aan dat je de producten wenst terug te sturen via accountpagina > bestellingen > acties > annuleren.

Cédric Pascal Photography